عکاسی معماری - عکاسی و فیلمبرداری تبلیغاتی سپیا تهران
11724
rtl,page-template-default,page,page-id-11724,mkd-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,burst-ver-1.2, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

خدمات – عکاسی معماری

a

تاریخچه عکاسی معماری

 

اولین عکس معماری همان عکسی بود که توسط ژوزف نیسه‌فور نیپس (Nicéphore Niypce) گرفته شد این عکس هم اولین عکس موفق از طبیعت بود و هم اولین عکس معماری. چون در واقع یک تصویر از ساختمان ها بود. نام این عکس را View from the Window at Le Gras گذاشتند؛ اما در زبان فارسی به نام “اصطبل و کبوترخانه” معروف است.

به همین ترتیب، عکسهایی که پیش از او عکاس دیگری با نام ویلیام هنری فاکس تالبوت (William Henry Fox Talbot)  ملقب به پدر عکاسی گرفته بود، از نوع عکاسی معماری بود، از جمله عکسی که او از یک پنجره لاتین در روستای ابی لاکی در سال ۱۸۳۵ گرفته بود و با نام Latticed window in Lacock Abbey  معروف گردید.

در طول تاریخ عکاسی، ساختمانها سوژه های بسیار ارزشمندی برای عکاسی بوده اند که این هم به دلیل قدردانی عکاسان از جامعه معماری و هم به خاطر اهمیت فرهنگی آن بناها (و ساختمان ها) در جامعه بوده است. در دهه ۱۸۶۰ میلادی عکاسی معماری شروع به تبدیل شدن به یک رسانه بصری ثابت نمود.

همانطور که طراحی های ساختمان از فرم ها و شکل های سنتی خود تغییر پیدا کرده اند؛ به موازات آن عکاسی معماری نیز تکامل یافته است. در طول قرن ها تا اواسط قرن ۲۰، عکاسی معماری خلاقانه تر شد، زیرا عکاسان از خطوط مورب و سایه های شاداب در ترکیب بندی یا همان کمپوزیسیون (composition)  هایشان استفاده کردند و در تکنیک های دیگر تجربه پیدا کردند.

در اوایل دهه ۱۹۵۰، معماران با استخدام عکاسان متعددتر باعث شدند عکاسی معماری بیشتر به عنوان یک فرم هنری نگریسته شود.

عکاسی معماری

عکاسی معماری یکی از شاخه های هنر عکاسی صنعتی است و منظور از آن عکسبرداری از ساختمان ها و سازه های مشابه است. سوژه این شاخه از عکاسی صرفاً شامل به تصویر کشیدن جزییات دقیق ساختار فیزیکی ساختمان نمی شود چراکه علاوه بر آن شامل بُعد زیبایی شناختی هم میشود. عکاسان معماری معمولا در استفاده از تکنیک های خاص این حرفه و دوربین های تخصصی آن مهارت دارند..

تصاویر شاخص از عکاسی معماری
image
image
image
image
image
image
image
image
image

این سبک به دلیل وجود بناهای زیبا و تاریخی بسیار در کشور ما می‌تواند یکی از فراگیرترین سبک‌های عکاسی بین افراد باشد. عکاسی از بنا یک قدم جلوتر از ثبت ساده تصویر است و باید بتواند صدای سازنده آن بنا باشد و بیانگر نگاه پشت طراحی آن سازه باشد.

یک عکس خوب باید بتواند بیننده را مبهوت هنر معماری کند. رسیدن به این نقطه نیازمند یادگیری و تمرین است.

گستره معماری هر نوع بنا، از آسمان‌خراش‌ تا کلبه‌ای کوچک، را شامل می‌شود. در واقع هر روز و همه جا در احاطه شاخه‌ای از معماری هستیم، به همین دلیل عجیب نیست که عکاسی معماری چنین محبوبیتی داشته باشد.

با وجود متنوع بودن این ژانر، اصول و تکنیک‌هایی وجود دارد که با به خاطر سپردنشان می‌توان درباره قاب‌بندی (framing) یا ترکیب‌بندی و نورپردازی فکر کرد و در بیشتر موقعیت‌ها به کار برد.

داشتن مهارت در عکاسی معماری

همانگونه که در تعریف عکاسی معماری گفتیم عکاسی معماری به عکسبرداری از ساختمان ها می پردازد. اما این تعریف به این معنی نیست که عکاسی معماری صرفاً به عکاسی از اجزاء ظاهری درون یا بیرون ساختمان ها محدود می شود. یک عکاس معماری باید علاوه بر داشتن مهارت عمومی در زمینه هنر عکاسی، همچنین ذوق هنری خاص این سبک از عکاسی و دید زیباشناسانه ای نیز داشته باشد.

لازمه ورود به حرفه عکاسی معماری کسب اطلاعات عمومی و دانش لازم در زمینه بناهای معماری و بررسی و ارزیابی زوایای مختلف آنهاست.
در عکاسی معماری معمولاً از دوربین های بزرگ و یا متوسط و یا دوربین های دیجیتال که کیفیت بالایی دارند استفاده می شود.

هدف از عکاسی معماری

هدف اصلی یک عکاس معماری، ثبت اثر هنری یک معمار از طریق معرفی فضاهای داخلی و خارجی ساختمان و تبیین روابط آنها با یکدیگر است. بدون شک انجام این کار، بدون داشتن شناخت و درک صحیح از ارزش ها و منطق معمار ممکن نیست چون این شناخت پیش نیاز اولیه ورود به این شاخه از عکاسی است.

image
image
image

چرا عکاسی معماری؟

عکاسی معماری داخلی و فضای باز رنگ های نمای داخلی، بافت وسایل چیده شده و زاویه آنها را در بهترین شکل ممکن به تصویرمی کشد که این‌ یک روش عالی برای تحت تأثیر قرار دادن مشتریان است.
خیلی از صاحبان هتل ها و رستوران ها یک عکاس حرفه ای معماری و دکوراسیون داخلی را در استخدام دارند تا به خوبی از فضای داخلی و خارجی محیط کسب و کار آنها عکاسی کند تا به مردم و مشتریان کمک کند که فضا را به خوبی و با دقت به خاطر بیاورند.
عکاسی معماری داخلی و فضای باز یک سرمایه گذاری مهم است که شما می توانید با آن در مسیر موفقیت قدم بگذارید. از سوی دیگر، عکاسی کارخانه، معماری داخلی و فضای باز درجه‌ یک به‌راحتی می‌تواند به مردم کمک کند که مکان کسب‌وکار شما را دقیق در ذهن داشته و همیشه به یاد داشته باشند

 

 

 

اصول عکاسی معماری

یکی از اصل های اساسی در عکاسی معماری استفاده از کنترل پرسپکتیو (Perspective control) با تاکید بر خطوط عمودی غیرهمگرا (موازی) است. این امر با تثبیت موقعیت فاصله کانونی دوربین محقق می شود به این صورت که چشم دوربین، عمود بر زمین ( صرف نظر از ارتفاع آن) باشد. این نتیجه را می توان با استفاده از دوربین های لارج فرمت (view camera)، لنز های tilt/shift و یا پست پروسسینگ (post processing) به دست آورد.

به طور سنتی، دوربین های لارج فرمت (ویو کمرا) برای عکاسی معماری مورد استفاده قرار گرفته اند، زیرا این نوع دوربین ها اجازه می دهند تا زاویه و شیب لنز نسبت به سطح فیلم (film plane) تغییر داده شود. این کار کنترل پرسپکتیو را ممکن می سازد، به همان خوبی که تنوع امکانات خلاقانه را فراهم می نماید.
مشابه با عکاسی افقی، در عکاسی معماری هم عمق میدان (Depth Of Field) عمدتاً به صورت عمیق بکار می رود، به طوری که هم پیش زمینه و هم پس زمینه (به بی نهایت) در فوکوس شارپ هستند.

اخیرا دوربین دیجیتال تک ‌لنزی بازتابی (DSLR) در زمینه عکاسی معماری استفاده شده است. این دوربین ها دارای لنزهای قابل جدا شدن، لنز‌های Tilt-Shift (معمولا ثابت) با فاصله کانونی مختلف هستند.

کاملا روشن است که عکاسی معماری، عکاسی از ساختمان است و نه یک موجود زنده بنابراین اگر عکسبرداری شامل موجودات زنده باشد، باید در حاشیه قرار بگیرد نه این که به گونه ای باشد که موضوع اصلی یعنی ساختمان را به حاشیه ببرد و خود سوژه اصلی قرار بگیرد. برای حذف عوامل مزاحم در هنگام عکاسی معماری، میتوان از لنز های واید استفاده کرد.

به طور کلی در صورت وجود موجودات زنده در هر عکس، توجه بیننده را به سوی خود جلب می نماید و به همین دلیل حتی الامکان باید از این کار در عکاسی معماری احتراز شود. همچنین وجود عوامل جانبی همچون تیر چراغ برق یا درخت در جلوی یک نمای سنتی، اصلا مناسب نیست چون ممکن است مانعی برای بهتر دیده شدن قسمت هایی از ساختمان شود.

انواع عکاسی معماری

عکاسی معماری به دو نوع داخلی و بیرونی تقسیم بندی شده است که این دو نوع عکاسی شبیه به هم هستند اما دربرخی از موارد آن ها با یکدیگر تفاوت دارند و گاهی اوقات به تجهیزات مختلف نیاز دارند.

عکاسی معماری بیرونی

درعکاسی معماری بیرونی ، معمولا از نور قابل دسترس در روز استفاده می شود و در شب نیز از نور چراغ های خیابان ، چراغ های چشم انداز ، چراغ های بیرونی ساختمان ها  و حتی از نور مهتاب در شرایط تاریک استفاده می شود .

در بسیاری از موارد ، در ترکیب کلی یک عکس محوطه سازی در اطراف ساختمان بسیار مهم است و هماهنگی بین محیط و ساختمان حائز اهمیت است .عکاسان معماری بیرونی ، اغلب از گل ها ، درختان ، چشمه ها و مجسمه ها در ترکیب یک عکس کمک می گیرند و از توانایی آن ها برای کمک به هدایت

چشم به ترکیب و موضوع اصلی که ساختمان است ، استفاده می کنند.

یکی دیگر از عکاسی‌های معماری بیرونی، عکاسی هوایی است؛ عکاسی هوایی به گونه‌ای است که چشم اندازه‌ متفاوت و منحصر به فرد از ساختمان نشان می‌دهد. این می‌تواند شامل نشان دادن حدود ملک، مشخص کردن موقعیت مکانی در یک نقطه جغرافیایی باشد.

عکاسی معماری داخلی  

هرچند که عکاسان معماری از روشنایی مکمل برای بهبود نور درون یک ساختمان استفاده می کنند ولی عکاسان  معماری داخلی با نور های محیطی همانند نور پنجره ها و اشعه ماورابنفش و وسایل روشنایی داخلی سر و کار دارد .

یکی از  ویژگی های عکاسی معماری این است که موضوعات عکاسی ثابت هستند ، بنابراین امکان استفاده از ویرایش پس از پردازش برای دستیابی به یک طرح روشنایی متعادل وجود دارد، حتی در غیاب نور اضافی وجود دارد.

 بهترین زمان مناسب برای عکاسی معماری

بهترین زمان برای عکاسی معماری، قبل ازطلوع و غروب خورشید است که به ساعت طلایی معروف است. نور خورشید در این ساعت از روز طلایی است و سایه های طولانی ایجاد می کند که گرما، عمق و بافت سوژه را دقیق تر نمایش می دهد. علاوه بر این می توان گفت که در شب نیز می توان عکاسی خوبی انجام داد. ولی ممکن است کار با لنزها، کمی طولانی باشد. در این نوع باید توجه داشت که دانش فنی و درک چگونگی تاثیرگذاری چراغ ها در رنگ و دمای عکسبرداری ، بسیار اهمیت دارد.

تاثیر رنگ در عکاسی معماری

در اصول عکاسی معماری، هدف از انتخاب رنگ این است که به ساختمان و شخصیت آن صادق باشید. بسیاری از جوانب مثبت از فیلترهای پلاریزه یا کلابرتور رنگ را می توان برای به دست آوردن رنگ مناسب استفاده کرد. چراغ های مصنوعی می توانند درک رنگ را کم کنند، بنابراین در هنگام عکاسی در شب یا در داخل خانه باید احتیاط کرد.

سوژه را بشناسیم

سعى کنیم قبل از شروع درباره سازه‌اى که انتخاب کردیم کمى تحقیق کنیم و اطلاعاتى به‌دست بیاریم؛ این کار کمک می‌کنه نقاط قوت سازه رو بشناسیم و بتونیم تمرکز بیشتری روی اون نقاط در ترکیب‌بندی تصویرمون داشته باشیم..

از طرفى در مواردى دانستن داستان پشت صحنه طراحى اون سازه می‌تونه منبع الهام خوبى برامون باشه.

 استفاده از مونو کروم

سیاه و سفید می تواند و سیله ی فوق العاده ای برای عکاسی های معماری باشد. شاید عکس فوق العاده ای گرفته باشیداما یک نفر در عکس شماست که کت قرمز روشن پوشیده است.تبدیل به مونو کروم این اشفتگی را در یک چشم به هم زدن از بین می برد. علاوه بر این به یاد داشته باشید که استفاده از سیاه و سفید واقعا ساختار و بافت را در عکس هایتان ارتقا می دهد.

نوردهی طولانی و ایجاد حس حرکت

برخلاف فیلم، هنوز هم عکاسی یک لحظه را ثبت می کند و در زمان متوقف می شود.اما راهی هست که می توانید حس عبور زمان را منتقل کنید!و این کار با استفاده از نوردهی طولانی(long exposure) امکان پذیر است.

با استفاده از سرعت شاتر آهسته المان های متحرک در تصویر شما، تیره می شوند. می تواند صحنه ی یک خیابان شلوغ پر رفت و آمد باشد یا ابرهایی با حرکت آرام درمیان آسمان، بر فراز یک ساختمان.

در هر دوصورت استفاده از سرعت شاتر آهسته ترمیتواند احساس گذر زمان را ایجاد کند.

image
عکاسی تبلیغاتی
image
عکاسی صنعتی
image
عکاسی شرکتی
image
عکس هوایی

نکات کاربردی عکاسی معماری :

نکته کاربردی در رابطه با عکاسی معماری:

  1. در فصول و زمان‌های مختلف عکاسی کنید.
  2. نورپردازی مناسب را برای عکاسی در اولویت قرار دهید.
  3. به دنبال یک زاویه منحصر به فرد باشید.
  4. از حضور افراد در عکس‌های خود استقبال کنید.
  5. جزئیات را دقیق بررسی کنید.
  6. فقط بر روی یک زاویه خاص از ساختمان تمرکز نکنید.
  7. از ابزارهای ویرایش عکس استفاده کنید.
  8. از تجهیزات به روز استفاده کنید.
  9. چندید بار از یک مکان بازدید کنید.
  10. از قبل دربارهٔ ساختمان تحقیق کنید.

 عکاسى از بناهاى قدیمى

هنگام عکاسى از بناهاى قدیمى اغلب استفاده از یک ترکیب‌بندى ساده بهترین نتیجه را رقم می‌زند، زیرا در این حالت زیبایى طبیعى و شکوه خود را بیشتر از هر حالت دیگری نشان می‌دهد. مى‌توانیم با وارد‌کردن محیط طبیعى اطراف سازه حس و حال متعادل‌ترى به آن بدهیم.

 عکاسى از سازه هاى مدرن

یکى از اصول اولیه عکاسی در معماری، کج نبودن خط افق در تصویر، عمود بودن خطوط  ساختمان و سطوح آن در تصویر است اما هنگام تصویربرداری از سازه‌هاى مدرن این اصول را فراموش کنید از زاویه‌هاى مختلف عکس بگیرید، پرسپکتیوهاى متفاوت را امتحان کنید، از خلاقیت خود استفاده کنید و یک تصویر انتزاعى خلق کنید!

دلایل استفاده از عکاس حرفه در این ژانر

از آنجا که اکثر ساختمان ها از قانون تقارن پیروی می کنند، دیده شدن این تقارن به همراه خطوط، زوایا و جزئیات بنا برای تمام معماران جهان بسیار اهمیت دارد. این دلیلی است که آن ها به سراغ یک عکاس معماری یا عکاس ساختمان حرفه ای می روند. این بسیار مهم است که عکاس صنعتی بتواند این جزئیات را به طور کامل و با نهایت کیفیت ارائه دهد. یک عکس معماری خوب باید بتواند زوایای پیچید ای را که با ظرافت طراحی شده است، به زیبایی به بیننده نشان دهد و در این راه از تکنیک های خاصی بهره می برد.

عکاسی معماری حرفه ای نیاز به صرف زمان مناسب و صبر زیاد دارد. استودیو عکاسی تبلیغاتی صنعتی سپیا  نیز با استفاده از بهترین تجهیزات و روحیه خلاقانه که یکی دیگر از اصول عکاسی معماری است؛ می تواند عکاسی شرکت، اداره و یا منزل شما را همچون عکاسی صنعتی و یا عکاسی تبلیغاتی حرفه تان به عهده بگیرد و به شما در این زمینه کمک کند.